olej lniany na zimno tłoczony nieoczyszczony 500 ml-biooil dieta dr budwig

Nazwa katalogowa:olej lniany na zimno tłoczony nieoczyszczony 500 ml-biooil dieta dr budwig
Min. zamówienie:1 x sztuka
Koszt dostawy:
Kod EAN:5907722370020
21,50 zł + VAT
21,50 zł
 

Aby kontynuować, popraw błędy

Ilość:*
x sztuka
Poproś o ofertę
Identyfikator firmy (NIP): 9541640052
 
Zweryfikowana
3-go Maja 53
41-500 Chorzów
Polska
32 720 22 43
Produkty w katalogu tej firmy: (2467)
Pytanie do sprzedającego

Opis produktu

100% OLEJ LNIANY do diety Budwig (tzw. Budwigowy) z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, nieoczyszczony jest tłoczony z najwyższej jakości siemienia lnianego. Olej ten zawiera ponad 50% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 3, dzięki czemu jest w stanie zrównoważyć ich niedobory. OLEJ LNIANY to produkt w 100% naturalny, jest nieoczyszczony, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne właściwości ziarna, z którego powstał, nie zawiera konserwantów ani żadnych innych sztucznych dodatków. Szklane ciemne butelki chronią olej przed szkodliwym działaniem promieni UV. Zawartość kwasów tłuszczowych (przeciętnie) TŁUSZCZE NASYCONE – 9% w tym: kwas palmitynowy – 5%, kwas stearynowy – 4% TŁUSZCZE NIENASYCONE – 91%, w tym: JEDNONIENASYCONE – 18% ( kwas oleinowy (Omega-9) -18% ) WIELONIENASYCONE – 73% w tym: kwas linolowy (Omega-6) – 18% i kwas linolenowy (Omega-3) – 55% OLEJ LNIANY – CECHY I WŁAŚCIWOŚCI Olej lniany tłoczony na zimno posiada żółty kolor oraz charakterystyczny dla nasion lnu smak i zapach. Olej lniany jest olejem w 100% naturalnym, z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym, dlatego też posiada zapach i smak nasion, z których powstał. Produkowany jest on ze specjalnie wyselekcjonowanych odmian lnu spełniających wysokie wymagania jakościowe oraz posiadających odpowiedni skład i zawartość Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) w tym kwasów tłuszczowych Omega 3. Olej lniany zawiera powyżej 50% kwasów Omega 3. JAK SPOŻYWAĆ OLEJ LNIANY tłoczony na zimno? Olej lniany może być stosowany o każdej porze dnia, samodzielnie lub jako dodatek do sałatek, jogurtów, zimnych sosów itp. Zachęcamy Państwa do codziennego spożywania oleju lnianego i zastępowania nim innych olejów aby uzupełniać niedobory kwasów tłuszczowych Omega 3 w naszej diecie. Należy pamiętać, że kwasy tłuszczowe Omega 3 są bardzo wrażliwe na wysoką temperaturę, dlatego nie należy na nim smażyć potraw. Olej lniany jest w 100% naturalnym produktem , wyprodukowanym w sposób, który zapewnia mu zachowanie bioaktywnych właściwości nasion, z których powstał. Aby zabezpieczyć się przed utlenianiem w organizmie kwasów tłuszczowych Omega 3 (i innych NNKT) po ich spożyciu, zaleca się aby dostarczyć do organizmu (najlepiej w naturalnej formie) witaminę E. Naturalną witaminę E można znaleźć m. in. w: kiełkach pszenicy, otrębach, zielonych warzywach (tj. szpinak, sałata, kapusta), czosnku, orzechach, awokado. OLEJ LNIANY jest jednym z dwóch głównych składników diety dr Johanny Budwig i spełnia najwyższe wymagania jakościowe dla OLEJU LNIANEGO używanego w polecanej przez nią diecie. JAK NALEŻY PRZECHOWYWAĆ OLEJ LNIANY ABY ZACHOWAŁ SWOJE WŁAŚCIWOŚCI Olej lniany tłoczony na zimno ze względu na nietrwałość Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega 3 należy przechowywać w temperaturze od 4oC do 10oC bez dostępu światła i powietrza w zamkniętej butelce z ciemnego szkła. KORZYŚCI Z PRZYJMOWANIA OLEJU LNIANEGO Olej lniany tłoczony z odpowiednich odmian lnu (tzw. wysokolinolenowych), odznacza się bardzo korzystnym oddziaływaniem na organizm ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych Omega 3. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe Omega 3 wpływają pozytywnie m.in. na: UKŁAD SERCOWO-NACZYNIOWY UKŁAD NERWOWY UKŁAD TRAWIENNY CHOROBY REUMATYCZNE ALERGIE I ASTMĘ WŁOSY I PAZNOKCIE ZDROWIE KOBIET ZDROWIE DZIECI I MŁODZIEŻY ZDROWIE OCZU ZDROWIE PSYCHICZNE ZDROWIE ZWIERZĄT Olej lniany może być także stosowany zewnętrznie – jako kosmetyk. Działa łagodząco na pęknięcia skóry, posiada właściwości regenerujące, przeciwzapalne i nawilżające. Jest doskonały do cer: tłustej i trądzikowej skłonnej do zapaleń oraz przeciwzmarszczkowej. Może być stosowany w olejkach do pielęgnacji ciała, oraz w maseczkach dbających o piękny wygląd twarzy i włosów.