olej kokosowy na zimno tłoczony 900 ml-biooil

Nazwa katalogowa:olej kokosowy na zimno tłoczony 900 ml-biooil
Min. zamówienie:1 x sztuka
Koszt dostawy:
Kod EAN:5907722371829
46,80 zł + VAT
46,80 zł
 

Aby kontynuować, popraw błędy

Ilość:*
x sztuka
Poproś o ofertę
Identyfikator firmy (NIP): 9541640052
 
Zweryfikowana
3-go Maja 53
41-500 Chorzów
Polska
32 720 22 43
Produkty w katalogu tej firmy: (2467)
Pytanie do sprzedającego

Opis produktu

OLEJ KOKOSOWY 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil" to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Nasz olej to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Nasz produkt zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki. Zapraszamy do przeczytania artykułu: NASZ BLOG BIO Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Do temperatury ok. 25ºC zachowuje postać stałą natomiast powyżej tej temperatury przechodzi w postać płynną, co jest jak najbardziej naturalne dla tego oleju. Olej kokosowy w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów zwierzęcych są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio w energię a nie odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. W oleju kokosowym LABORATORIUM BIOOIL występuje m.in. kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Taki sam kwas laurynowy występuje m.in. w mleku matki. Ponadto olej ten zawiera wit.: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Olej kokosowy jest obok oleju lnianego tłuszczem występującym w diecie dr Budwig która zalecała go do sporządzenia tzw. OLEOLUX’u będącego połączeniem oleju lnianego, oleju kokosowego oraz czosnku i cebuli. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. W kosmetyce olej kokosowy może być używany jako krem dla cer suchych, odwodnionych, zmęczonych i dojrzałych. Posiada doskonałe właściwości przeciwzmarszczkowe. Jest wspaniałym ratunkiem dla zniszczonych i wysuszonych zabiegami fryzjerskim włosów. Kuracja z użyciem kompresów kokosowych przywraca włosom: miękkość, gładkość i przepiękny połysk. Olej kokosowy ma także zastosowanie w schorzeniach dermatologicznych, m.in. łagodzi i niweluje objawy swędzącej, podrażnionej skóry głowy.