olej arganowy kosmetyczny 125ml- bio butelka szklana

Nazwa katalogowa:olej arganowy kosmetyczny 125ml- bio butelka szklana
Min. zamówienie:1 x sztuka
Koszt dostawy:
44,64 zł + VAT
44,64 zł
 

Aby kontynuować, popraw błędy

Ilość:*
x sztuka
Poproś o ofertę
Identyfikator firmy (NIP): 9541640052
 
Zweryfikowana
3-go Maja 53
41-500 Chorzów
Polska
32 720 22 43
Produkty w katalogu tej firmy: (2467)
Pytanie do sprzedającego

Opis produktu

CZYSTY OLEJ ARGANOWY PROSTO Z MAROKO, ORYGINALNIE ZAPAKOWANY, POSIADA CERTYFIKAT JAKOŚCI BIO – ECOCERT. OLEJ MA LEKKO KWASKOWY ZAPACH, NIE UWRAŻLIWIA! IDEALNY DLA KAŻDEJ SKÓRY. NIE PACHNIE ORZESZKAMI, ma delikatny charakterystyczny zapach. OLEJ KOSMETYCZNY JEST DROŻSZY W PRODUKCJI (poddaje się go dodatkowym procesom tak aby pełnił swoje funkcje kosmetyczne). Ma też w konsekwencji wyższą cenę. Proszę uważać na sprzedawców, którzy tańszy w produkcji olej spożywczy oferują jako kosmetyczny (zorientują się Państwo po kolorze i zapachu, kulinarny jest ciemniejszy i pachnie orzeszkami). Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Zwany jest ELIKSIREM MŁODOŚCI, szczególnie dzięki dużej zawartości tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które są obrońcami naszego organizmu przed starzeniem się komórek i mają duży udział w walce z utleniaczami. Olej ten jest hitem kosmetyków anti-aging (anty-starzeniowych) Olej arganowy jest : zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej skóry pomaga zredukować zmarszczki przez odbudowę warstwy hydrolipidowej, przez co udaje się zachować młodzieńczy wygląd skóry dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed wolnymi rodnikami wzmacnia włosy i paznokcie ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę REDUKUJE CELLULIT I ROZSTĘPY! chroni przed działaniem szkodliwych dla cery, czynników zewnętrznych jak: słońce, wiatr, zimno, stres ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę OLEJ ARGANOWY W DERMATOLOGII: OLEJ ARGANOWY ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych oraz w działaniach terapeutycznych: skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych) pomaga w leczeniu reumatyzmu doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża suchą skórę głowę wspomaga kruche, rozdwajające się paznokcie Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KOSMETYCZNEGO Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno Kraj pochodzenia: Maroko Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO) Warunki przechowywania: Olej roślinny ustabilizowany. Do przechowywania w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła. Temperatura maksymalna ok. 18 stopni.